Uutiset ja tarinat

10.3.2015

Kyyttötila Ylikallio on mukana asiakkaamme, Seinäjoella toimivan Juurella-ravintolan julkaisemassa keittokirjassa Aidosti Juurella.

Aidosti Juurella -keittokirja on hatunnosto tuottajille ja heidän työlleen. Huonoista raaka-aineista ei huippukokkikaan saa loihdittua elämyksiä, siksi ruoan laadulla ja alkuperällä on iso merkitys. Kirjan sivuilla yhdistyvät upeat kuvat, huikeanhyvät reseptit ja kiinnostavat tarinat tuottajista sekä raaka-aineiden alkuperästä.

144-sivuinen keittokirja on syntynyt Juurella-ravintolan ja Studio Streetin yhteistyön tuloksena. Tarinoiden tekstit ovat kyyttötilan emännän Anne Rintamäen käsialaa. Kirja on myynnissä Juurella-ravintolassa.

Kyytönliha ja kirja innoittivat espoolaisen Timo Savikon kertomaan seuraavaa:

"Kyyttöiltamme onnistui yli odotusten. Tein alkupalan paahtopaistista "Aidosti Juurella" -kirjan vitello tonnato -reseptiä mukaillen. En halunnut siitä ylikypsää, vaan jätin paistin sisältä roseiseksi.
Pääruokalautasella jokainen sai kyytönpihvilajitelman, jossa oli pieni sisäfile, ulkofile ja entrecote. Näin saimme vertailla pihvien maku- ja koostumuseroja. Ne, jotka ovat joskus maistaneet japanilaista kobehärkää, pitivät kyytön lihaa tämän veroisena maultaan ja koostumukseltaan. Toivottavasti innostus kyyttöjä kohtaan tarttuu."

ylikallio_kyytot-makoilee.jpg