Tilamme

Jos joku olisi kuusi vuotta sitten kertonut, että minusta tulee karjatilallinen, olisin pudistellut naureskellen päätäni. Mutta niin se vain on; Annesta, viestintäalan ihmisestä, on tullut luomutilan emäntä, ja kyyttöjen lisäksi tilalta löytyy myös lampaita.

Kyyttöjen kasvatus alkoi Kauhavalla, jonne ensimmäiset kolme kyyttöä ostettiin kesällä 2011. Aikaisempaa kokemusta karjan pitämisestä ei ollut, joten tarkoitus oli varovasti tunnustella, miltä elämä lehmien kanssa tuntuisi. Kuinka ollakaan, kesän päättyessä kyyttöjä oli viisi ja jouluna 2011 jo lähes parikymmentä

Alaveteliin kyytöt muuttivat syksyllä 2012, kun tilat Kauhavalla kävivät pieniksi. Alavetelistä eläimet muuttivat Fräntilään marraskuussa 2016 elämäntilanteiden muututtua. Nyt tilaa on entistä enemmän ja tällä hetkellä emoja on noin 40, vasikoita ja nuorkarjaa noin 60. Eläimet viettävät talvet laumoissa pihatoissa ja laiduntavat kesäisin vähintään neljä kuukautta.

Tilalla touhuavat myös pojat Iisakki ja Santeri, jotka ovat innokkaita konemiehiä molemmat. Lisäksi talosta löytyy lampaita, suomenhevonen, poni, kaksi kissaa ja korvaamaton työkaveri, paimenkoira Lara.

ylikallio_pojat.jpgylikallio_kyytto-hurjana.jpg