Reseptit

Jauhelihapiirakka kyytönjauhelihasta

Manu Kerolan blogista löytyy herkullinen piirakkaresepti. Poimi resepti tästä:
http://hullukokki.blogspot.fi/2015/01/lahiruokaa-facebookin-kautta.html

Uunipaisti kyytöstä

Helppo ja herkullinen ruoka, jonka voit valmistaa sisä-, ulko-, paahto- tai pyöröpaistista. >> Resepti


Perinteinen jauhelihapihvi Wallenberg

Tämä ei ole aivan arkipäivän ohje, sen verran reippaasti mukana on kermaa ja voita. Vaikkapa talviseksi sunnuntailounaaksi pihvit ja muusi ovat kuitenkin ihanaa hemmotteluruokaa. >> Resepti


Rillette kyytöstä tai karitsasta sinapin kera

Rillette on alunperin ranskalainen herkku; hyvin ylikypsäksi muhinutta lihaa, joka revitään suikaleiksi ja maustetaan eri tavoin. Rillette onnistuu hyvin edullisistakin ruhonosista, kuten rinnasta, lavasta, kulmapaistista tai vaikkapa palapaistiaineksista. Mitään pikaruokaa tämä ei ole; paras tulos syntyy, kun antaa lihan hautua uunissa yön yli, ja sitten vielä valmiin rilleten tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Rillette maistuu sekä kylmänä herkkuna hyvän vaalean leivän päällä, tai lämmitettynä perunamuusin kera.  >> Resepti


Yrttimarinoitu kyyttöpaisti (paahto-, sisä- tai pyöröpaistista)

Kypsennetyn paistin marinointi on helppoa ja lopputulos on takuuvarmasti maukas – kunhan varaat valmistukseen aikaa; paisti on valmis nautittavaksi vasta päivän tai kahden päästä. Käyttämällä paistomittaria varmistut siitä, että liha ei pääse kypsymään ja kuivumaan liikaa, vaan jää punertavaksi ja herkullisen mehukkaaksi. >> Resepti

Kyyttöpata etuselästä tomaatin ja smetanan kera

Tämä helppo pataruoka saa hautua uunissa kannen alla mureaksi. Tomaatti, smetana ja etikkakurkku antavat padalle oman herkullisen makunsa. >> Resepti